Az Őrség nagy részben Nyugat-Magyarországon, kisebb részben a szlovéniai Muravidéken található történeti és néprajzi tájegység. E tájat Vas és Zala megye találkozásánál találjuk, az osztrák-szlovén határ mentén, Budapesttől kb. 3 órányi autóútra.

Az Őrség természeti látnivalókban és történelmi értékekben is gazdag táj. Minden korosztály megtalálja a számára megfelelő elfoglaltságot. Tájházak, templomok, haranglábak, múzeumok, tanösvények, állatfarmok és sok egyéb program színesíti az itt töltött időt. A természeti kincsek sorában kis tavak, sok kis patak, valamint rengeteg vadállat (őzek, szarvasok, vaddisznók, rókák, toportyánok, ragadozó madarak) figyelhetők meg. Az Alpok-alja speciális klímájának köszönhetően gyönyörű rétek, legelők és változatos erdők váltják egymást. Ezen kívül az Őrség hazánk egyik legismertebb gomba-lelőhelye is!

2002. március 1-jén hozták létre Magyarország tizedik nemzeti parkját, az Őrségi Nemzeti Parkot, amely az Őrségen kívül magába foglalja az Őrségi Tájvédelmi Körzet területét, a Vendvidéket, a Rába-folyó völgyét és Szentgyörgyvölgy környékét. Összesen 44 000 hektáron 44 település határát öleli fel.

A népi, régies kultúra különleges élményein kívül a gasztronómia szerelmesei számára is egy felejthetetlen élményt biztosít az Őrség. A hagyományos éttermek kínálatán kívül lehetőséged van megismerkedni a tájegységre jellemző ételekkel is, akár autentikus, házias környezetben is (nyitott porták). Hallottál már a tökös-mákos rétesről, vagy a legnépszerűbb őrségi ételről a dödölléről? Gyere és kóstold meg az igazit!

Az Őrség és Vendvidék Magyarország egyik legsajátosabb, legkarakteresebb turisztikai térsége, ami idilli környezetének köszönhetően a rohanó hétköznapi világból elvarázsol egy igazi békés, meghitt világba, ahol nincs más dolgod, mint magadba szívni a friss levegőt, és élvezni a háborítatlan csendet. Az Őrség segít kikapcsolni a mindennapi élet stresszes, zajos világából, arra invitál, hogy lassulj le, relaxálj, töltődj fel a természet energiáival és figyelj kicsit a Társadra és Önmagadra!

Őrségi Nemzeti Park

Őrségi Nemzeti Park

 

TAVAK ÉS TEMPLOMOK

TAVAK ÉS TEMPLOMOK

 

HÁRMAS HATÁR

HÁRMAS HATÁR

 

ÉTTERMEK

ÉTTERMEK

 

Foglalj közvetlenül weboldalunkon a legjobb áron!

ÍRD BE AZ ÉRKEZÉSED ÉS A TÁVOZÁSOD DÁTUMÁT, MAJD KATTINTS A SZOBÁK ELLENŐRZÉSE GOMBRA ÉS VÁLASZD KI A SZOBÁT VAGY AZ APARTMANT!