Házirend és fontosabb tudnivalók

Kedves Vendégeink!

Az Őrség a pihenést, a csendet, a nagyvárosi forgatagból kiszakadást és a feltöltődést jelenti legtöbbünk számára. A célunk, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk Vendégeinknek, ami lehetővé teszi számukra ezt az elcsendesülést és a szellemi-lelki felfrissülést! Ebben kérjük a támogatásukat a házirend betartásával!

Érkezés, távozás:

A szobákat az érkezés napján 14:00 után lehet elfoglalni, amennyiben lehetséges 20:00 óráig. (Ennél későbbi érkezést kérjük szíveskedjenek előre jelezni felénk!) Amennyiben korábban érkezne, úgy a csomagok elhelyezésére, autó leparkolására természetesen van mód!

A szobákat a távozás napján kérjük 10:00 óráig elhagyni, hogy az Önök után érkező vendégeket is olyan módon fogadhassuk, mint azt tettük Önökkel! Amennyiben a foglaltság erre lehetőséget ad a kijelentkezés 12:00-ig térítésmentesen kitolható, de ezt előzetesen egyeztetni szükséges a Panzió személyzetével!

Reggelizés:

Reggeli minden nap 8:00-10:00-ig kapható. A reggeli szolgáltatása nincs benne a szobaárakban, igénybevétele szabadon választható. A megfelelő felkészülés érdekében megköszönjük, ha érkezéskor jelzi felénk reggelizési szándékát!

A reggelit a panzió lobbijában és (időjárás függvényében) a hozzá kapcsolódó teraszon szolgáljuk fel. A reggeliztetés időpontjában ezek a helyiségek más célra (például hozott reggeli fogyasztására) nem használhatóak!

Lobbi használata:

A lobbi a reggeliztetés és az azt követő takarítás idősávja után minden vendégünk számára használható. A lobbi helyiségében a könyvespolcon található folyóiratok, könyvek, játékok állnak a Vendégeink rendelkezésére. A tálalón található poharak, edények az Önök kényelmére vannak kihelyezve! Hűvösebb idő beköszöntétől ingyenes teát biztosítunk.

A lobbiban végzett tevékenységek, baráti összejövetelek kapcsán is kérjük legyenek tisztelettel a többi vendég pihenési szándékára!

Este 10:00 után a lobbiban csak kifejezetten csendes tevékenység végezhető!

Dohányzás:

A panziónk területén található épületeken belül a dohányzás tilos! Viszont a 2 hektáros területünk remélhetőleg bőven biztosít teret a dohányzás szenvedélyének hódolók számára is!

Kerékpár-bérlés:

Van néhány hobbi szintű kerékpárunk, amik kisebb túrák megtételére alkalmasak. Ezek a kerékpárok szabadon állnak vendégeink rendelkezésére, csak elvitel előtti regisztrációhoz kötöttek. Ugyanakkor kérjük, hogy bárminemű meghibásodást a visszahozatal után tudassák a személyzettel, hogy azokat mielőbb kijavíthassuk!

Kutya-vendégek:

Panziónkban az udvarról nyíló szobákban tudunk (elsősorban kis-közepes termetű) kutyákat fogadni! Ezt előzetes megbeszélés alapján és egy egyszeri „takarítási díj” fejében tudjuk vállalni. Kutyát a közös helységekbe (reggeliző, lobbi, szauna, stb.) nem lehet behozni!

Jelezzük, hogy a birtokunk egy nagy nyílt terület erdőkkel határolva, gyakori vendégeink a különböző vadállatok is. A kutyák viselkedéséért kizárólag a gazdákat terheli felelősség. Szeretnénk, ha mind a természetet, mind a többi vendég pihenését tiszteletben tartanák!

Szauna-használat:

Szaunaházunkban egy finn-szauna és egy sóbefúvásos infraszauna található. A szauna használata előzetes megbeszélés alapján 10:00 és 22:00 között kérhető! A szauna kezelését kérjük minden esetben bízza a személyzetre!

A szauna használata ingyenes, ugyanakkor a kijelentkezés napján a szauna használata csak felár ellenében biztosított. Igény esetén erről bővebben érdeklődjön a recepción!

Külsős Vendégek fogadása:

Panziónk területén csak bejelentett vendégek tartózkodhatnak. Napközben Vendégeink csak előzetes bejelentés és egyeztetés alapján fogadhatnak külsős vendéget! 22:00 után külsős vendég a Panzió területén nem maradhat!

Tűzrakás:

A panziónk területén kijelölt tűzrakóhelyek találhatóak, ahol kisebb sütögetés, bográcsozás lehetséges a vendégek számára. Ebbéli szándékukat kérjük időben jelezzék és mi eszközök és tűzifa biztosításával segítünk!

Hulladékkezelés:

Itt a panzióban a természet óvása érdekében mindent megteszünk a hulladék megfelelő, gyűjtésére, szétválasztására és külön kezelésére. A műanyag, kartonpapír és üveg hulladékot igyekszünk külön gyűjteni. Erre a célra a „gazdasági átjáró”-ban gyűjtőket helyeztünk ki, amiket természetesen vendégeink is használhatnak. A szobákban keletkezett újrahasznosítható hulladékot – akár minden nap kérésre – összeszedjük.

Megértésüket és támogatásukat szívből köszönjük!

Őri Art Inn csapata